Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a condamnat dezvăluirile făcute de Football Leaks cu privire la implicarea preşedintelui său Gianni Infantino în acoperirea dopajului financiar de la PSG şi Manchester City şi în influenţarea codului de etică al forului internaţional, relatează DPA, citată deAgerpres.

Foto:

Într-un comunicat lung, FIFA susţine că aceste dezvăluiri sunt ''o tentativă de subminare a noii conduceri a FIFA şi, în particular, a preşedintelui Gianni Infantino şi a secretarului general, Fatma Samoura''.

FIFA susţine că la baza acestor dezvăluiri se află foşti oficiali ai fotbalului internaţional: ''Nu este o surpriză că unii dintre cei care au fost înlocuiţi, mutaţi sau care sunt nefericiţi continuă să împrăştie zvonuri şi insinuări false despre noua conducere''.

Infantino a fost ales preşedinte FIFA în 2016, în locul lui Sepp Blatter, care a fost suspendat din fotbal, după care a început un proces major de restructurare a forului internaţional.

Der Spiegel a relatat sâmbătă că Infantino s-a implicat direct, prin diverse sugestii, în stabilirea liniilor directoare ale statutului Comisiei independente de etică, după ce a primit un draft al planului de la Vassilios Skouris, preşedintele Comisiei de Etică.

În urma sugestiilor lui Infantino, Comisia de Etică a stabilit că investigaţiile preliminare asupra oficialilor ar trebuie să se desfăşoare numai pe baza instrucţiunilor preşedintelui Camerei de investigaţii.

Noul cod de etică a intrat în vigoare pe 10 iunie cu un statut stabilit pe o perioadă de 10 ani şi conţine limitări în privinţa cazurilor de corupţie, în timp ce cuvântul corupţie a fost eliminat din versiunea engleză a textului. Un oficial FIFA a susţinut la acel moment că omiterea acestui cuvânt nu are influenţă asupra urmăririi cazurilor.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Michel Platini și Gianni Infantino, acuzaţi că au acoperit încălcarea fair-play-ului financiar de către PSG şi Manchester City