FK Csikszereda s-a calificat în sferturile Cupei României, după ce a învins-o pe Dinamo, scor 6-5 la loviturile de la 11 metri. Chiar dacă cele două echipe au înscris câte trei goluri în 120 de minute de joc, spectacolul a avut loc la loviturile de departajare, unde dinamoviștii au ratat cinci penaltiuri, cu unul mai mult decât adversarii. Kino Delorge, ultimul executant al "câinilor", a trimis slab de două ori (a fost pus să repete prima execuție, după ce portarul a ieșit de pe linia porții) și alb-roșii nu reușesc să "rupă" șirul rezultatelor negative.

Cupa RomanieiFoto: frf.ro

Ce a declarat Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo:

"Până nu mori, nu înveți. Ce a fost azi e rușinos, așa e când iei fotbalul la mișto, plătești! Cer scuze fanilor, nu poți să-ți bați joc de echipă.

Adversara noastră, cu tineri, cu necunoscuți, ne-a dat o lecție de viață. Katsikas face un fault inutil, apoi dormim la fazele fixe. Mi-e rușine de cum s-au comportat jucătorii, și-au bătut joc de toată lumea. Vor plăti, dar știm ce avem de făcut ca să ne revenim.

Dinamo i-a întins o mână și lui Gicu Grozav și tu vii și te comporți așa? Cine nu-și revine, să plece! O să merg pe tineret. Cine arată că nu merită să rămână la Dinamo va pleca! Am ajuns la fundul sacului! Săracul portar Muțiu ce să mai facă? Trebuia să-l pun să dea penalty!", a spus Rednic la conferința de presă.

Desfășurarea partidei:

După o primă repriză liniștită, fără goluri, cele două echipe au început spectacolul. Csikszereda a deschis scorul prin lovitura liberă executată pe lângă zid de Majzik (minutul 48), iar Magyari a dublat avantajul în minutul 52, cu un șut la vinclul porții apărate de Vlad Muțiu. Dinamoviștii s-au trezit repede și au egalat prin dubla lui Dan Nistor (minutele 54 și 60). Ambele echipe au încercat să mai marcheze, însă meciul a mers în prelungiri.

Lucrurile păreau să revină la normal, după ce Neicuțescu a profitat în minutul 107 de greșeala lui Fabio Guaru și l-a învins pe Bordas, aducând-o pe Dinamo în avantaj pentru prima oară. Berde nu a fost de acord cu rezultatul de pe tabelă și a egalat pentru Csikszereda în minutul 115, printr-o reluare pe spate.

Loviturile de departajare au fost unele intense. Muțiu a apărat patru penaltiuri (ale lui Gonzalez, Veres, Mitra și Solymosy), însă colegii săi au ratat pe bandă rulantă. Sergiu Hanca a trimis peste poartă, iar Gicu Grozav și-a bătut joc de penaltiul care putea fi decisiv (al cincelea pentru Dinamo, la scorul de 3-3). Acesta a încercat o scăriță, însă a ratat execuția și balonul a căzut pe plasa porții. La 5-5, ambele echipe au ratat câte două penaltiuri. Nagy a marcat pentru 6-5, iar Bordas a apărat șutul trimis slab, pe centrul porții, de belgianul Kino Delorge. Jucătorii din Miercurea Ciuc au început să se bucure și dinamoviștii păreau resemnați, însă arbitrul a decis repetarea penaltiului pentru că portarul ar fi părăsit linia porții. Bordas a apărat din nou și dinamoviștii au fost eliminați din Cupa României.

Tot joi are loc partida dintre Dunărea Călărași și FCSB, ultima din optimile Cupei României.

Echipele calificate în sferturi: AFC Hermannstadt, FC Viitorul, CSU Craiova, Astra Giurgiu, Sepsi Sfântu Gheorghe, CFR Cluj și FK Csikszereda.