Atacantul brazilan, Neymar, nu l-a uitat pe fostul său coleg de la FC Barcelona, Lionel Messi, despre care are numai cuvinte de laudă, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am jucat cu Messi, cred că este unul dintre cei mai buni jucători din fotbal. Este idolul meu", a spus fotbalistul campioanei Franței, PSG, într-un interviu pentru The Players' Tribune, care a dezvăluit ce efect a avut Messi asupra lui: "Când jucam la Barcelona în fiecare zi învățam de la el, la fiecare antrenament. Era o bucurie să îl văd pe teren, m-a ajutat să devin un fotbalist mai bun".

Neymar a vorbit și despre fostul lui rival din La Liga, actualul atacant al lui Juventus, Cristiano Ronaldo: "Este un monstru, este o onoare să joc împotriva lui. Toate echipele adverse, care îl întâlnesc, trebuie să dea dublu pe teren pentru a-i face față. Și acest lucru m-a ajutat să mă îmbunătățesc din punct de vedere sportiv.

Sunt asemănător cu cei doi (n.red. - Messi și Cristiano Ronaldo) pentru că și eu am dorința aceasta de a deveni din ce în ce mai bun, de a câștiga, de a vrea mereu mai mult, de a cuceri mereu cât mai multe trofee și de a marcat cât mai multe goluri. Toate aceste lucruri le-am învățat de la Messi și Ronaldo".

Neymar a ajuns la Barcelona în vara anului 2013, de la echipa din Brazilia Santos FC pe suma de 88,2 milioane de euro. La 4 ani distanță a decis să plece din La Liga și a semnat cu echipa campioană a Franței, PSG, plătind catalanilor clauza record de reziliere: 222 de milioane de euro.

În tricoul blaugrana a evoluat în 186 de meciuri și a înscris 105 goluri, în timp ce, la gruparea din Paris a evoluat în 43 de meciuri, marcând 39 de goluri. Cu Barcelona a câștigat o Liga a Campionilor, de două ori titlul în Spania, de trei ori Cupa Spaniei și o Supercupă a Spaniei. Cu PSG a câștigat în sezonul trecut titlul de campion, Cupa Franței și Cupa Ligii Franței.