​International Football Association Board (IFAB), instanţa care supervizează regulile fotbalului, analizează posibilitatea de a interzice efectuarea schimbărilor de jucători în timpul minutelor de prelungire ale partidelor, informează cotidianul The Times, citat deAgerpres.

The International Football Association BoardFoto: theifab.com

IFAB a constatat că un sfert din meciurile disputate în Premier League au beneficiat de schimbări de jucători efectuate după minutul 90.

"Găsirea mijloacelor de a reduce timpii pierduţi, accelerarea jocului şi creşterea timpului de joc reprezintă una dintre priorităţile noastre", a declarat un membru al IFAB pentru publicaţia britanică.

"O regulă prin care să nu mai poată exista nicio înlocuire în timpul suplimentar de joc este interesantă şi ar putea funcţiona bine. Arbitri adaugă 30 de secunde pentru o înlocuire, însă în practică aceasta poate dura mai mult decât atât", a adăugat sursa respectivă.

Timpul mediu de joc pentru un meci din prima ligă engleză este de 55 de minute şi nouă secunde în acest sezon. Noile propuneri ar putea fi discutate de IFAB luna viitoare, înainte de a fi aprofundate la reuniunea anuală a acestui organism, din luna martie 2019.