​Atacantul olandez Robin Van Persie, în vârstă de 35 de ani, şi-a anunţat retragerea la finalul acestui sezon, informează BBC, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

În vară, Van Persie s-a întors la echipa la care şi-a început cariera profesionistă, la vârsta de 17 ani, Feyenoord. Arsenal Londra, între 2004 şi 2012, Manchester United, 2012-2015, şi Fenerbahce, 2015-2018, sunt celelalte repere din cariera talentatului atacant olandez, care a înscris 50 de goluri în 102 apariţii la echipa naţională.

"Când mă opresc? Probabil la finalul acestui sezon. Voi avea 36 de ani, dintre care 18 ca jucător profesionist. Sunt în fotbal de la cinci ani", a declarat Van Persie publicaţiei olandeze AD.

El a precizat că îşi pierduse plăcerea de a juca înaintea revenirii la Feyenoord. Van Persie spune că nu un titlu cu Feyenoord ar fi lucrul cel mai important la finalul carierei sale.

"Vreau să dau ceva înapoi, să împărtăşesc experienţele mele, să-i ajut pe colegii mei. Văd asta mai mult decât a câştiga un titlu sau nu. Acesta este obiectivul şi clubul asta doreşte, iar dacă voi câştiga sau nu un titlu nu este decisiv în a stabili dacă revenirea mea a fost de succes sau nu", a mai spus fotbalistul.

După nouă etape, Feyenoord este pe locul 3 în campionat, cu 20 de puncte, după PSV Eindhoven, 27 de puncte, şi Ajax Amsterdam, cu 22 de puncte.