Campioana Maltei, Valletta FC, i-a oferit un contract pe doi ani multiplului campion olimpic Usain Bolt, care aspiră să devină fotbalist profesionist după ce a pus capăt strălucitoarei sale cariere de sprinter, iar în prezent se pregăteşte alături de formaţia australiană Central Coast Mariners, informează Reuters, conformAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Un campion este întotdeauna binevenit, iar la Valletta FC noi credem că nimic nu este imposibil", a declarat pentru postul ESPN directorul general al clubului maltez, Ghasston Slimen.

Valletta FC, la care joacă mijlocaşul român Bogdan Gavrilă, speră să obţină cât mai repede semnătura jamaicanului, pentru ca acesta să poată evolua în Supercupa Maltei, programată pe 13 decembrie, împotriva formaţiei Balzan.

Echipa din Malta dorește să se califice în grupele sezonului viitor de Champions League, iar Bolt ar urma să fie vârful de lance al clubului.

Impresarul lui Usain Bolt în Australia, Tony Rallis, a confirmat la rândul său contactul cu clubul din Malta.

Starul jamaican, în vârstă de 32 ani,a marcat două goluri pentru Marinersîntr-un meci de pregătire disputat vineri împotriva unei formaţii de amatori, însă până acum nu a primit nicio ofertă de contract din partea grupării australiene. Specialiştii în fotbal de la antipozi consideră că Bolt a făcut progrese de la sosirea sa în Australia, însă jocul său nu se ridică deocamdată la nivelul necesar pentru campionatul profesionist al acestei ţări.

Un purtător de cuvânt al lui Central Coast Mariners a precizat că nu există nicio schimbare în poziţia clubului faţă de Bolt, descriind totodată drept "zvonuri" informaţiile conform cărora "Fulgerul" jamaican ar putea să părăsească echipa australiană cu care spera să semneze un contract pentru a putea evolua în noua ediţie din A-League, care va debuta săptămâna acesta.