Tenisul lui Roger Federer nu a avut strălucirea din alte zile, elvețianul părăsind Masters-ul de la Shanghai în semifinale, după ce a fost învins de Borna Coric. Au fost două seturi "în oglindă": 6-4, 6-4 pentru jucătorul croat. Coric va da peste Novak Djokovic în finala de duminică (este pentru prima dată când Borna ajunge în ultimul act al unui turneu din categoria 1000).

Roger FedererFoto: atpworldtour.com

Învingător cu dificultate în fața lui Daniil Medvedev și a lui Roberto Bautista Agut, Federer nu a impresionat nici în confruntarea cu Coric.

Roger a avut un total de 24 de erori neforțate (față de cele 13 ale croatului), elvețianul fiind în multe momente departe de ceea ce ne-a arătat chiar și in acest sezon. Backhand-ul a fost veriga slabă din jocul campionului elvețian, Fedex comițând nu mai puțin de 16 erori neforțate cu această lovitură. În plus, nici serviciul nu l-a mai ajutat pe Roger în momentele importante, așa cum s-a întâmplat în atâtea cazuri (a câștigat 40 de puncte dintr-un total de 61).

De cealaltă parte, Coric a servit impecabil (și-a adjudecat 40 din puncte din 49 la serviciu), nu a oferit nici măcar o șansă de break, a lovit puternic și precis cu forehand-ul, fiind fără dubii jucătorul mai bun.

Rezultatul poate fi considerat surprinzător numai de către cei care nu au văzut partida, Coric (21 de ani) meritând să ajungă în prima finală de Masters a carierei. Semifinala a durat o oră și 14 minute.

Croatul a mai fost aproape de o asemenea performanță în prima parte a anului, atunci când a ajuns în penultimul act de la Indian Wells, acolo unde tocmai Federer a fost cel care l-a învins în trei seturi.

Interesant este faptul că doar doi jucători au mai multe victorii decât Coric în turneele de tip Masters din acest an, Alexander Zverev (22-7) și Novak Djokovic (19-6). Peste ultimul va da în finala de duminică.

De știut: Borna Coric va urca începând de luni pe locul 13 în clasamentul ATP, indiferent de rezultatul finalei cu Djokovic (cea mai bună poziție a croatului fusese până acum locul 18).

"Shanghai Masters" are loc în perioada 7-14 octombrie și face parte din categoria "ATP World Tour Masters 1000". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de $7.087.800. În urmă cu un an de zile câștigător al competiției a fost Roger Federer.

Titlurile Masters, clasament:

1 Rafael Nadal 33

2 Novak Djokovic 31

3 Roger Federer 27

4 Ivan Lendl 22

5 John McEnroe 19

6 Jimmy Connors, Andre Agassi 17

8 Bjorn Borg 15

9 Andy Murray 14

Aici poți urmări mingea de meci fructificată de Borna Coric: