​Spania, Anglia şi Franţa şi-au asigurat prezenţa la turneul final al Campionatului European de tineret din 2019, alăturându-se Italiei, ţara gazdă. România mai are două etape de disputat și trebuie să adune patru puncte cu Țara Galilor și cu Liechtenstein pentru a fi sigură de calificarea la turneul final.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Germania, care mai are nevoie de un rezultat de egalitate, şi Serbia, care poate fi calificată şi de un pas greşit al Austriei, sunt şi ele aproape de turneul final. În poziţii favorabile se mai află Belgia şi Grecia, informează News.ro.

În Grupa a VIII-a, în care se află România, Portugalia a învins, joi, în delasare, cu scorul de 9-0, reprezentativa din Liechtenstein şi a trecut pe primul loc în clasament, cu 19 puncte, cu unul mai mult decât România şi cu un meci în plus.

"Tricolorii mici" sunt însă la mâna lor, cu patru puncte din ultimele două jocuri putând să-şi asigure prezenţa la turneul final.

Jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi întâlnesc Ţara Galilor, vineri, de la ora 19.00, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca şi Liechtenstein, marţi, de la ora 21.00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

Portughezii mai au de jucat doar cu Bosnia-Herţegovina, marţi, pe teren propriu. Şi reprezentiva bosniacă are şanse de calificare, fiind pe locul al treilea, tot cu 18 puncte.

La turneul final din Italia şi San Marino se califică direct doar prima clasată din fiecare din cele nouă grupe preliminare. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off în dublă manşă pentru a stabili ultimele două selecţionate care merg la CE.

Clasament Grupa 8:

1. Portugalia 9 meciuri (29-9) 19 puncte

2. România 8 (13-4) 18

3. Bosnia și Herțegovina 9 (22-7) 18

4. Țara Galilor 8 (8-11) 10

5. Elveția 9 (10-15) 10

6. Liechtenstein 9 (2-38) 0

Au rămas de disputat în grupa României:

12 octombrie:

România - Țara Galilor (ora 19:00)

16 octombrie:

Țara Galilor - Elveția (ora 20:00)

România - Liechtenstein (ora 21:00)

Portugalia - Bosnia și Herțegovina (ora 21:00)