​Antrenorul echipei elene de fotbal PAOK Salonic, românul Răzvan Lucescu, a fost amendat joi de Federaţia greacă de fotbal cu suma de 28.000 de euro deoarece a făcut o comparaţie între Germania lui Hitler şi sancţiunile aplicate clubului său în sezonul trecut de către autorităţile din fotbalul grec, transmite AFP, citată deAgerpres.

Razvan LucescuFoto: paokfc.gr

''Cred că în toată istoria sportului, în toată istoria fotbalului, aşa ceva nu s-a întâmplat decât în Germania lui Hitler. Nu îmi amintesc o situaţie similară'', a declarat Lucescu jr. într-un interviu pentru site-ul românesc Fanatik.

Răzvan Lucescu (49 ani) a comentat astfel decizia luată de Liga greacă de fotbal de a o penaliza cu trei puncte pe PAOK,din cauza intrării pe teren preşedintelui clubului cu o armă la centură, în timpul unui meci de campionat în luna martie.

PAOK a făcut apel la decizie şi a încercat, fără succes, să recupereze punctele, dar federaţia elenă a respins apelul, iar clubul din Salonic a terminat campionatul pe locul al doilea.

Preşedintele lui PAOK, Ivan Savvidis, a primit interdicţie de a intra pe stadion timp de trei ani din partea Superligii elene.

PAOK s-a consolat cu Cupa Greciei, în finala căreia a învins-o cu 2-0 pe rivala AEK Atena, echipă care a cucerit titlul.