Mai mulţi oameni de fotbal din Belgia, între care şi antrenorul campioanei en titre, FC Bruges, au fost arestaţi în cadrul unei anchete a justiţiei din această ţară, care vizează activitatea unor agenţi de jucători şi falsificarea mai multor meciuri disputate anul trecut, informează cotidianul L'Echo, citat de Agerpres.

Belgia si coruptia din fotbalul eiFoto: lecho.be

Unul dintre dosare a fost deschis de Parchetul federal belgian pentru spălare de bani, conform unei surse judiciare. Ancheta îi vizează în principal pe agenţii de jucători Mogi Bayat şi Dejan Vejlkovic, precum şi cluburile cu care aceştia au făcut afaceri.

Fost conducător al clubului Sporting Charleroi şi actual impresar de jucători în prima ligă belgiană, Mogi Bayat a fost reţinut miercuri dimineaţă. Au fost, de asemenea, arestaţi Herman Van Holsbeeck (fost manager al echipei Anderlecht Bruxelles), Ivan Leko (antrenorul lui FC Bruges), precum şi arbitrii Sebastien Delferiere şi Bart Vertenten.

L'Echo adaugă că sunt în curs de desfăşurare percheziţii în toată ţară, inclusiv la zece cluburi din prima ligă belgiană, între care Anderlecht Bruxelles, FC Bruges, Standard Liege (la care joacă mijlocaşul român Răzvan Marin) şi Antwerp (echipă pregătită de Ladislau Boloni).