​A câștigat a treia oară consecutiv Champions League (performanță unică în noul format al competiției), dar a surprins pe toată lumea când și-a dat demisia. Zinedine Zidane a plecat de la Real Madrid într-un moment în care se afla pe cel mai înalt val al carierei. Jurnaliștii de la El Pais vorbesc despre adevăratul motiv care ar fi stat în spatele plecării lui Zizou de pe Santiago Bernabeu.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Finala Champions League din acest an. Rezervă fiind, Gareth Bale intră pe teren în a doua repriză și are o contribuție decisivă la cucerirea trofeului în fața celor de la Liverpool (galezul a înscris două goluri).

A fost momentul care l-a făcut pe Florentino Perez (președintele galacticilor) să își schimbe ideile și să-și dorească să-l păstreze pe galez la Madrid.

Înțelegea dintre Perez și Zidane fusese ca Bale să fie vândut, iar cu banii câștigați să fie adus Neymar. Cum planul de acasă nu s-a potrivit cu cel din târg, francezul nu a trecut peste faptul că nu i-au fost ascultate dorințele, iar la finalul lunii mai a organizat o conferință de presă în care și-a prezentat demisia.

Alături de Zizou, Real Madrid a trăit cea mai bună perioadă din Champions League, dacă ne referim la perioada din era modernă, model al competiției care a debutat în 1993.

Întâmplător sau nu, după despărțirea de antrenorul francez a plecat de la Madrid și Cristiano Ronaldo.

Cu o singură victorie în ultimele cinci etape, Real Madrid se află în acest moment pe locul 4 în La liga, cu 14 puncte acumulate.

Scaunul lui Julen Lopetegui (actualul tehnician al galacticilor) depinde de marele derbi cu FC Barcelona, din 28 octombrie, de pe Camp Nou.

Rezultatele lui Real Madrid în sezonul 2018-2019:

La Liga:

Real Madrid - Getafe 2-0

Girona - Real Madrid 1-4

Bilbao - Real Madrid 1-1

Real Madrid - Espanyol 1-0

Sevilla - Real Madrid 3-0

Real Madrid - Atletico Madrid 0-0

Alaves - Real Madrid 1-0

Champions League:

Real Madrid - AS Roma 3-0

TSKA Moscova - Real Madrid 1-0.

S-ar putea să te intereseze și:

Meciul cu Barcelona, decisiv pentru Julen Lopetegui - Real Madrid îi caută deja înlocuitor.