Fostul mare fotbalist francez Eric Cantona va interpreta în noiembrie, pe scena unui teatru parizian, rolul unui tată disperat după ce fiica lui s-a măritat cu un jihadist în Siria, relatează AFP, conform Agerpres.

Eric CantonaFoto: Captura Youtube.com

"Sunt încântat să joc, este excitant. Îmi place mult să fiu în faţa unui public", a declarat pentru AFP fostul atacant, pentru care este a patra experienţă în teatru, ultima fiind în 2015.

Căsătorit cu actriţa şi regizoarea Rachida Brakni, fosta vedetă a lui Manchester United asigură că teatrul este "un moment unic şi intens".

În cinema el a debutat în 1995 şi a apărut în circa 20 de filme, fiind aclamat de critică pentru "Căutându-l pe Eric" în regia lui Ken Loach, în care joacă propriul său personaj.

Pe scena teatrului parizian Antoine, Cantona va apărea în "Scrisori către Nour", piesă de succes, adaptată după un roman al islamologului şi politologului franco-marocan Rachid Benzine.

În piesă, un tată şi fiica lui sunt aşezaţi la aceeaşi masă, citind schimbul lor de scrisori după ce Nour a plecat să se alăture unui locotenent al Statului Islamic.

"Este o piesă care-ţi dă de gândit (...) un text care te îndeamnă (...) să înţelegi cum s-a putut ajunge aici", a subliniat fostul fotbalist. "Corespondenţa îţi permite să dezvolţi diferite puncte de vedere", consideră el.

"De ce n-am presimţit nimic?", se întreabă în piesă tatăl lui Nour, un intelectual musulman liberal, aşa cum s-au întrebat probabil părinţii a mii de francezi plecaţi în ultimii ani în Irak şi Siria să se alăture Statului Islamic.

"Trebuie să încerci să înţelegi pentru ca asta să nu se mai întâmple", a asigurat Cantona, care are 52 de ani.

"Sunt tatăl a patru copii (...). E ceva ce se poate întâmpla oricui", a continuat vedeta, care a jucat în două piese regizate de soţia sa ("În faţa paradisului" în 2010, şi "Victor" în 2015). El are doi copii cu Rachida Brakni şi alţi doi dintr-o căsătorie precedentă.

Fostul mare jucător crede că este "foarte important ca elevii să vină să vadă" piesa.