FC Barcelona a câștigat, miercuri seară, partida disputată la Londra, împotriva lui Tottenham Hotspur, scor 4-2, contând pentru etapa a doua a grupelor Champions League. Ivan Rakitic a reușit un gol spectaculos după ce a trimis un șut fără preluare din afara careului, în timp ce Lionel Messi a înscris o "dublă" și a ajuns deja la cota cinci în acest sezon.

Voleul lui Ivan RakiticFoto: Captura video

Partida a început bine pentru catalani, care au deschis scorul după numai două minute de joc. Messi deschide jocul cu tradiționala pasă spre Jordi Alba, Lloris iese hazardat din poartă, Alba trimite la Coutinho și acesta nu ratează ținta, înscriind printre fundașii englezi care nu au reușit să oprească balonul.

Tottenham revine în joc, pune presiune pe apărarea catalană, însă tot Barcelona reușește să înscrie după o acțiune creată de Messi, Suarez și Coutinho. Cei trei aduc balonul până în careul lui Lloris, care respinge în primă fază șutul lui Coutinho, acesta scoate balonul la marginea careului, iar Ivan Rakitic înscrie golul serii cu un voleu năpraznic care intră în poartă după ce lovește bara laterală, 2-0 pentru catalani.

Golul lui Rakitic:

Barca începe bine și repriza secundă, Messi lovește de două ori bara, însă golul vine în poarta cealaltă. Harry Kane demonstrează că este un vârf adevărat, driblează un adversar și îl învinge pe Ter Stegen cu un șut la colțul lung.

Lionel Messi le strică speranțele englezilor după doar patru minute, reușind primul gol și ducând scorul la 3-1, după ce pune latul și îl învinge pe Lloris. Erik Lamela reduce din diferență în minutul 66, șutul său deviat de Lenglet intrând în poarta catalanilor.

La 3-2 pentru Barcelona, Spurs s-a aruncat în atac, Kane a ratat câteva ocazii de a egala, iar Messi a lovit pe contraatac, reușind dubla și stabilind scorul final, 4-2.

După această victorie, Barcelona se află la egalitate de puncte cu Inter, șase din șase, și conduce grupa B.

Grupa B:

Tottenham - Barcelona 2-4 (Kane 52', Lamela 66' / Coutinho 2', Rakitic 28', Messi 56', 90')

PSV Eindhoven - Inter Milano 1-2(Rosario 27' / Nainggolan 44', Icardi 60')

Clasament:

1. Barcelona 2 (8-2) 6

2. Inter Milano 2 (4-2) 6

3. Tottenham 2 (3-6) 0

4. PSV Eindhoven 2 (1-6) 0

Rezumatul partidei dintre Tottenham și Barcelona.

Vezi aici rezultatele înregistrate miercuri în Champions League.