​Campioana Europei Real Madrid a fost surpriza negativă a serii de Champions League, după ce a fost învinsă în deplasare de CSKA Moscova, scor 1-0. Rușii au marcat după doar 65 de secunde și au reușit să păstreze poartă lui Akinfeev intactă până la finalul meciului, după ce madrilenii au lovit de trei ori bara.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul a început cu pasa greșită dată de Toni Kroos spre propriul portar, pe care Nikola Vlasic (împrumutat de la Everton) a interceptat-o și l-a învins pe Keylor Navas cu un șut din careu.

Real Madrid a dominat cu o posesie de 69%. Karim Benzema, Casemiro și Mariano au lovit pe rând bara în încercarea de a egala, însă niciun jucător al Realului nu a reușit să înscrie.

Absențele și-au spus cuvântul în echipa lui Julen Lopetegui: Gareth Bale a lipsit după ce a simțit dureri în meciul cu Atletico Madrid, Sergio Ramos a fost odihnit și nu s-a aflat în lotul pentru meciul din Rusia, în timp ce Luka Modric, proaspăt câștigător al trofeului de cel mai bun jucător primit la gala FIFA The Best, a fost doar pe banca pe rezerve. Marcelo a reclamat o problemă fizică și nu a făcut nici el parte din lotul Realului, în timp ce Isco tocmai s-a operat de apendicită.

Madrilenii au înregistrat și două recorduri negative: cele 26 de șuturi expediate spre poarta rușilor reprezentând cel mai mare număr de ocazii fără gol marcat pentru echipa spaniolă de la începutul sezonului 2003-2004. De asemenea, echipa din capitala Spaniei a ajuns la trei meciuri consecutive în toate competițiile fără gol marcat (3-0 și 1-0 în deplasările cu Sevilla și CSKA și 0-0 pe teren propriu cu Atletico Madrid), lucru care nu s-a mai întâmplat din ianuarie 2007, când antrenor era Fabio Capello.

Fanii deja îi simt lipsa lui Cristiano Ronaldo, scandându-i numele în timpul partidelor, iar fanii echipelor adverse fac glume pe seama plecării acestuia: "No Ronaldo, No Party!".

În minutul 90+5, portarul Igor Akinfeev a crezut că Raphael Varane a împins un jucător rus în careul celor de la CSKA la un corner și a protestat neacordarea unei lovituri libere pentru gazde. Ovidiu Hațegan, arbitrul întâlnirii, i-a arătat repede două cartonașe galbene lui Akinfeev,care tocmai și-a anunțat retragerea din naționala Rusieiși l-a eliminat.

Grupa G:

CSKA Moscova - Real Madrid 1-0 (Vlasic 2')

AS Roma - Viktoria Plzen 5-0 (Dzeko 3', 40', 90+2', Under 64', Kluivert 73')

Clasament:

1. CSKA Moscova 2 (3-2) 4

2. Real Madrid 2 (3-1) 3

3. AS Roma 2 (5-3) 3

4. Viktoria Plzen 2 (2-7) 1

CSKA Moscova vs Real Madrid, rezumatul partidei.

Click aici pentru a afla toate rezultatele de marți din etapa a doua a grupelor Champions League.