​Căpitanul naţionalei Rusiei, portarul Igor Akinfeev, în vârstă de 32 de ani, şi-a anunţat, luni, retragerea din prima reprezentativă, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Fiecare poveste are un început şi un sfârşit. În mod logic, povestea mea la echipa naţională a ajuns la final. A fost o mare onoare pentru mine să fiu căpitanul echipei Rusiei la Cupa Mondială de acasă. Sincer, nici măcar nu visam că va fi astfel. Însă s-a întâmplat şi probabil a fost apogeul carierei mele la echipa naţională. Este adevărat, nu am câştigat medalii la CM, dar toţi băieţii au încercat tot ce au putut. Iar faptul că am ajuns în sferturile de finală a fost totuşi un succes”, a afirmat Akinfeev, potrivit site-ului oficial al federaţiei ruse.

Igor Akinfeev a precizat că este momentul să le lase locul colegilor mai tineri şi să se concentreze pentru a juca la echipa de club, ŢSKA Moscova. “Mă retrag cu linişte în suflet: în Rusia au apărut tineri jucători foarte buni şi promiţători, care deja au arătat că au calităţi de lider, la această ediţie a Cupei Mondiale. Trebuie să credem în jucătorii tineri şi să îi susţinem. Iar această generaţie să fie mult mai bună decât a noastră. Acest lucru ne-ar bucura mult”, a adăugat portarul.

Akinfeev a jucat pentru naţionala Rusiei în perioada 2004-2018, în 111 meciuri.