Răzvan Lucescu a vorbit despre situația în care se află fotbalul românesc, antrenorul celor de la PAOK Salonic fiind de părere că sportul rege din țara noastră se află în lumea a cincea. Tehnicianul a adus în discuție și Generația de Aur: "Ce mare performanță a făcut? Un sfert de finală la CM au și țări africane".

Razvan LucescuFoto: paokfc.gr

România, în lumea a 5-a din toate punctele de vedere

"Noi, românii, avem impresia că suntem buricul pământului, că suntem cei mai buni, dar noi suntem în lumea a 5-a din toate punctele de vedere! Şi cei de afară tot aşa ne privesc! Nu cred că ne face bine să ne considerăm buricul pământului sau să trăim cu capul în nori. Eu cred că ar trebui să vedem realitatea şi de aici să ne luptăm, să creştem, să ne dezvoltăm" - Răzvan Lucescu pentru Fanatik.

Despre Generația de Aur

"Ce mari performanţe am făcut pe parcursul timpului? Vorbim de „Generaţia de Aur”, cu un sfert de finală de Campionat Mondial… Este ceva extraordinar?! Ce mare performanţă a făcut? Au realizat asta şi ţări africane! Este acea Cupă a Campionilor, o finală, două semifinale de Cupa UEFA, dar erau alte vremuri. Sunt mult prea puţine rezultate bune de care trebuie să fim mândri şi să ne simţim dominatorii lumii. E ipocrizie maximă! Aici e vorba de cei care se simt frustraţi, nerealizaţi şi care încearcă să dea în alţii, pentru că nu fac mai mult în alte domenii" - Răzvan Lucescu.

Suferim teribil la nivelul fotbalului de cluburi

"Noi suntem aici, am avut generaţii care au făcut lucruri bune, dar nimic deosebit în final. Ăsta e adevărul. E ceva deosebit că Steaua a câştigat Cupa Campionilor. Nişte semifinale de Cupa UEFA sau Cupa Cupelor, ceva deosebit. Un sfert de finală la Campionatul Mondial e maxim pentru România, dar pentru restul nu înseamnă nimic!", a completat Răzvan Lucescu.

România nu are nicio reprezentantă în Cupele Europene, sezonul 2018-2019, formațiile din Liga 1 pierzându-se în tururile preliminarii (play-off-ul, cea mai bună performanță).