După ce a fost prezent la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia (din vara acestui an) și și-a făcut debutul și în alte campionate importante din Europa, VAR-ul (n.r. arbitrajul video) va face pasul și în Champions League, începând din sezonul 2019-2020.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a spus președintele UEFA, Aleksander Ceferin

"Suntem încrezători că introducerea video arbitrajului (VAR) în august 2019 ne va oferi suficient timp pentru a implementa în mod corespunzător un sistem robust și pentru a instrui corespunzător pe cei care se vor ocupa de acest tip de arbitraj. Ne dorim să fie un real succes folosirea VAR în Champions League".

VAR-ul a fost lăudat și de Gianni Infantino, șeful FIFA, acesta fiind de părere că sistemul ajută fotbalul să se desfășoare mult mai corect.

În plus, UEFA a mai precizat că sistemul video va fi implementat și pentru EURO 2020, competiție unde și România va găzdui patru partide: trei din grupe și una din optimi.

Asistenţa video este utilizată în acest moment în cele cinci mari campionate europene, Anglia, Spania, Germania, Franţa şi Italia.