​Clubul spaniol de fotbal Real Madrid a încheiat sezonul 2017-2018 cu o cifră de afaceri de 750,9 milioane euro, în creştere puternică faţă de anul precedent, şi a prezentat un buget provizoriu de 752 milioane euro pentru 2018-2019, duminică, în cadrul adunării generale a suporterilor-acţionari ("socios"), informează AFP, citată deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de gruparea madrilenă, veniturile sunt mai mari cu 11,3%, respectiv 76,3 la sută, faţă de exerciţiul precedent, fără să fie luată în calcul plusvaloarea obţinută în urma transferurilor de jucători.

În sezonul 2017-2018, marcat de al treilea succes consecutiv în Champions League, clubul spaniol a înregistrat un beneficiu brut de 43 milioane euro.

Aflat mult timp în fruntea clasamentului cluburilor cu cele mai mari venituri din lume, Real Madrid a fost depăşită în ultimii doi ani de Manchester United, conform cabinetului Deloitte.

Pentru sezonul care a debutat recent, Real Madrid mizează pe un buget "de continuitate", cu o cifră de afaceri estimată la 752 milioane euro şi un beneficiu brut de 43,2 milioane euro.

Aceste cifre au fost aprobate de adunarea generală anuală a clubului Real Madrid, duminică în capitala Spaniei, pe ordinea de zi figurând şi votarea unei îndatorări extraordinare a clubului, în valoare de 520 de milioane de euro pe parcursul a 25 de ani, pentru remodelarea stadionului Santiago Bernabeu până în 2022.