​Fotbalistul croat al echipei Real Madrid Luka Modric a ajuns la un acord cu autorităţile spaniole, acceptând o pedeapsă de opt luni de închisoare pentru fraudă friscă. Mijlocaşul nu va efectua pedeapsa, însă va fi nevoit să returneze 870.000 de euro, suma considerată a fi fost fraudată, plus penalităţi,informează El Mundo, citat deNews.ro.

Luka ModricFoto: fifa.com

Modric a pledat vinovat pentru două acuzaţii de fraudă fiscală, în exerciţiile financiare 2013, în valoare de 290.990 de euro şi 2014, de 579.738 euro.

Pentru a se sustrage de la plata taxelor, jucătorul croat s-a folosit de o companie înregistrată în Luxemburg, Ivano, "botezată" după numele fiului său şi administrată de soţia lui.

Pe lângă suma fraudată, vicecampionul mondial va trebui să plătească o amendă de 40 la sută din cei 870.000 de euro (aproximativ 350.000 de euro) şi câte 250 de euro pentru fiecare zi de închisoare neefectuată (60.000 de euro). În total, el ar urma să achite statului spaniol aproape 1,3 milioane de euro. El a plătit deja un milion de euro, la începutul anchetei.

Modric se înscrie pe o lungă listă de fotbalişti, pe care fiscul spaniol i-a dovedit că au încercat să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor.

Ronaldo şi Messi au avut şi ei de-a face cu fiscul spaniol, fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare, la plata unor amenzi şi a sumelor cu care au fraudat fiscul.