​Un fotbalist englez care evolua pentru reprezentativa Angliei în meciul cu selecţionata de amatori a României din UEFA Regions Cup ce s-a desfăşurat miercuri seară la Buzău a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a ciocnit violent cu un apărător român, potrivit News.ro.

Jucatorul englez este urcat in ambulantaFoto: News.ro

Cu câteva minute înainte de finalul partidei de la Buzău, jucătorul englez Stuart Rose a căzut în careul reprezentativei României, după ce s-a ciocnit cu jucătorul Ionuţ Milea. Pentru că fotbalistul englez nu mai mişca, meciul a fost oprit, iar jucătorii şi arbitrii au făcut semn urgent echipei medicale să intre pe teren. Timp de mai bine de 10 minute, medicii echipei engleze şi medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au încercat să îl stabilizeze pe jucătorul englez care nu se mai putea mişca.

În pofida semnelor disperate făcute de jucători şi de arbitri, ambulanţa a întârziat să intre pe teren, şoferul acesteia neaflându-se în autospecială, ci pe teren, acolo unde i se acorda primul ajutor fotbalistului. Crainicul stadionului a făcut apel la microfon ca şoferul ambulanţei să aducă maşina pe teren, moment în care acesta s-a deplasat la autospecială şi a intrat pe teren în aplauzele spectatorilor.

Jucătorul imobilizat a fost urcat cu targa în ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, unde a fost supus unei tomografii şi a rămas internat.

În urma vizionării imaginilor video s-a constatat ca Stuart Rose a căzut în careu în urma unui contact cu Ionuţ Milea, însă lovitura la cap care l-a făcut să îşi piardă cunoştinţa a venit din partea unui coechipier de-al său. Astfel, în momentul în care a vrut să se ridice după ce s-a ciocnit cu Ionuţ Milea, un jucător englez a venit în fugă şi l-a lovit pe Stuart Rose cu genunchiul în cap.

Meciul dintre selecţionatele României şi Angliei s-a încheiat la egalitate 2-2, după ce România a condus cu 2-0, iar englezii au beneficiat de două lovituri de pedeapsă.

UEFA Regions Cup este o competiţie dedicată fotbaliştilor amatori, care în acest an se desfăşoară la Buzău în perioada 16-22 septembrie.