Marți a avut loc, la Casa Fotbalului, tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României la fotbal, ediția 2018-2019. CFR Cluj va întâlni Chindia Târgoviște, echipă care a trecut astăzi de Flacăra Moreni, scor 2-1. FCSB va juca împotriva celor de la Unirea Alba Iulia, iar Dinamo se va deplasa la Brăila.

Trofeu Cupa RomanieiFoto: frf.ro

Program 16-imi:

Unirea 1924 Alba Iulia – FCSB

Concordia Chiajna – FC Viitorul

FC Voluntari – FC Botoșani

Dacia Unirea Brăila – Dinamo 1948

UTA Arad – CSM Politehnica Iași

Sporting Liești – CS Mioveni

Chindia Târgoviște – CFR 1907 Cluj

Progresul 1944 Spartac – FC Universitatea Cluj

Sportul Snagov – U Craiova 1948 Club Sportiv

Bucovina Rădăuți – Gaz Metan Mediaș

Luceafărul Oradea – AFC Astra Giurgiu

Academica Clinceni – AFC Hermannstadt

Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Energeticianul

ASU Politehnica Timișoara – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

CSM Slatina – Dunărea Călărași

Fotbal Club Rapid – Turris-Oltul Turnu Măgurele

* Partidele vor avea loc în perioada 24-30 septembrie 2018 cu începere de la ora 16:30. Excepţie vor face jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

16-imi Cupa României la fotbal:

Regulament:

“Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalației cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza şaisprezecimilor de finală se întalnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate si cu acordul celeilalte echipe jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă”, scrie frf.ro.