​Denis Cheryshev, marcator a patru goluri pentru naționala Rusiei la Campionatul Mondial din vară, este investigat de autoritățile spaniole pentru o presupusă încălcare a regulamentului privind dopajul, conform BBC.

CheryshevFoto: fifa.com

Jucătorul în vârstă de 27 de ani, împrumutat la Valencia de către Villarreal, este suspectat de autorități după ce tatăl său a declarat că fiul său ar fi folosit tratament cu hormoni de creștere (HGH).

Tratamentul cu HGH fără o scutire pentru uz terapeutic poate duce la o suspendare pe patru ani din activitățile sportive.

Tatăl fotbalistului, antrenor al echipei Nizhny Novgorod, a spus că declarațiile sale de dinaintea turneului final din Rusia au fost interpretate greșit de un jurnalist. El și Denis au încercat să clarifice că se refereau la "factori de creștere" (n.r. care sunt permiși) ci nu la HGH.

Uniunea de fotbal a Rusiei declară că injecția primită de Cheryshev pentru a se recupera înaintea turneului final din vară a fost o infiltrație cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP - Platelet - Rich Plasma), substanță legală cunoscută și drept "factor de creștere".