​Reprezentativa U21 a României s-a impus, marți, scor 2-0, împotriva echipei Bosniei și Herțegovina, pe terenul Viitorului Constanța din Ovidiu. Pentru tricolori au marcat Adrian Petre (16') și Ianis Hagi (70'). Naționala de tineret mai are nevoie de patru puncte în ultimele două partide, împotriva Țării Galilor și a Liechtensteinului, ambele pe teren propriu, pentru a se califica la Campionatul European din Italia de anul viitor.

Tricolorii juniori celebrand victoria impotriva BosnieiFoto: frf.ro

România a deschis scorul în minutul 16 prin Adrian Petre, jucător în Danemarca la Esbjerg. Ianis Hagi a trimis o centrare din flancul drept, iar Petre a reușit să devieze subtil, cu călcâiul, pe lângă Tkulja.

Prima parte de joc a fost una monotonă, fără mari ocazii de gol, cu excepția reușitei lui Petre.

Repriza secundă a fost dominată de România, jucătorii lui Rădoi reușind să se impună prin tehnică în fața jucătorilor masivi din Bosnia și Herțegovina (medie de înălțime de 1,86 m). Cicâldău a trimis un șut bun în debutul reprizei, pe care portarul l-a scos cu greu în corner. Denis Mann a pătruns și el prin apărarea adversă și l-a făcut remarcat pe Trkulja, care a respins din nou în corner.

Ianis Hagi a majorat scorul la 2-0 după ce a executat superb o lovitură de colț, mingea oprindu-se direct în plasă după ce a trecut peste portarul Bosniei.

România nu a participat la un turneu final de 20 de ani.

Golul marcat de Ianis Hagi:

Au evoluat echipele:

România: Andrei Radu - Boboc (Ciobanu 74'), Paşcanu, Ad. Rus, Fl. Ştefan - Oaidă, Cicâldău (Dulca 84') - Man, I. Hagi, Fl. Coman (Mățan 68') - Ad. Petre. Selecționer: M. Rădoi

Bosnia: Trkulja - Memijas, Mihojevic, Radeljic, Kadusic - Cavar, Loncar (Hadziahmetovic 78') - Kuzmanovic (Catakovic 59'), Gojak, Menalo (Peco 71') - Demirovic. Selecționer: V. Marinovic

Clasament:

1. România - 8 meciuri jucate - (13-4) 18 puncte

2. Bosnia și Herțegovina - 9 - (22-7) 18

3. Portugalia - 8 - (20-9) 16

4. Țara Galilor - 8 - (8-11) 10

5. Elveția - 9 - (10-15) 10

6. Liechtenstein - 8 - (2-29) 0

Celelalte rezultate din grupa României:

Elveția - Liechtenstein 3-0

Țara Galilor - Portugalia 0-2

Meciurile rămase de disputat în grupa de calificare a României:

11 octombrie: Liechtenstein - Portugalia

13 octombrie: România - Țara Galilor

16 octombrie: Portugalia - Bosnia și Herțegovina, Țara Galilor - Elveția

17 octombrie: România - Liechtenstein