Echipa Națională a României debutează vineri, de la ora 21:45, în Liga Națiunilor cu o partidă jucată fără spectatori împotriva Muntenegrului, pe arena "Ilie Oană" din Ploiești. Meciul va fi transmis în direct pe PRO TV și LiveText pe HotNews.ro.

Cosmin ContraFoto: frf.ro

România a obținut un singur punct din cele două partide desfășurate împotriva Muntenegrului în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia. În meciul tur, jucat pe Cluj Arena, scorul a fost 1-1, după ce Stanciu a ratat un penalti în minutul 90+7. Marcatori au fost Adi Popa (minutul 85), respectiv Stevan Jovetic (minutul 87), care este absent la partida din această seară. În returul disputat la Podgorica, Muntenegru s-a impus, scor 1-0, printr-un gol marcat de același Jovetic (minutul 75).

Ce a spus Cosmin Contra:

"Bineînţeles că jucând acasă ne vor lăsa să-i atacăm şi vom încerca să marcăm. Şi o victorie, chiar şi 1-0 e importantă. Cu o victorie altfel ar fi parcursul în grupa noastră. Jucătorii vin cu încredere de când sunt antrenor, încearcă să pună în practică ceea ce pregătim. Ăsta a fost unul dintre obiectivele mele, să vină cu plăcere la echipa naţională, să dea totul să facă fericţi suporterii echipei naţionale şi familiile lor. Pe viitor vor veni şi jucători de la echipa de tineret, sunt mai mulţi care pot face pasul la echipa mare. E foarte important să câştigăm această grupă din Liga Naţiunilor pentru că nu am mai câştigat de mult timp o grupă de calificare, ne-ar da încredere în preliminariile pentru europene. E foarte important meciul de mâine”,a declarat Contra, joi, într-o conferinţă de presă la Mogoşoaia.

Echipe probabile:

România: Tătărușanu - Benzar, Săpunaru, Chiricheș, Bancu - Stanciu, Pintilii - Chipciu, Budescu, Mitriță - Țucudean. Antrenor: Cosmin Contra

Muntenegru: Petkovic - Stojkovic, Savic, Simic, Radunovic - Vukcevic, Kosovic - Boljevic, Ivanic, Jovovic - Mugosa. Antrenor: Ljubisa Tumbakovic

Partida va fi arbitrată de o brigadă din Slovacia cu Ivan Kruzliak la centru. Acesta va fi ajutat de asistenții Tomas Somolani și Branislav Hancko.

România se află în a treia serie valorică (C), în Grupa a 4-a, alături de Serbia, Muntenegru şi Lituania.

Aici poți citi tot ce trebuie să știi despre noua competiție propusă de UEFA.

Programul României în Liga Naţiunilor:

7 septembrie: România vs Muntenegru (stadion “Ilie Oană”, Ploieşti), Lituania – Serbia (ora 21:45)

10 septembrie: Serbia vs România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)

11 octombrie: Lituania vs România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România vs Serbia (Arena Naţională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia vs Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti

20 noiembrie: Serbia vs Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45).

Joi s-au disputat primele partide din noua competiție UEFA, Germania remizând 0-0 pe teren propriu cu Franța.