​La Liga, campionatul de fotbal din Spania, a stabilit un record istoric în transferuri pentru mercato de vară, cu 884 milioane euro investiţi în jucători, cu 59% mai mult decât în mercato precedent, conform unui raport al Football Transfer Review, citat de EFE, transmiteAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Real Madrid şi Barcelona sunt cluburile care au cheltuit cel mai mult, 30% din total, în trend descendent comparativ cu 80% cât era ponderea acum zece ani. În ultimii cinci ani, Barca a întrecut-o pe Real Madrid, cu investiţii de 650 milioane euro faţă de 429 milioane. 16 cluburi spaniole au investit mai mult ca în mercato de vară din 2017, iar 10 dintre ele au cheltuit mai mult de 25 milioane euro.

La Liga a devenit a treia ligă din Europa la capitolul cheltuieli pe jucători,după Premier League (1,5 miliarde euro)şi Serie A (1,04 miliarde euro).

În ce priveşte vânzările de jucători, La Liga a încasat 795 milioane euro, cu 18% mai mult decât în anul anterior, mai ales datorită plecării lui Cristiano Ronaldo la Juventus.

Dintre ligile de top, La Liga are cei mai puţini jucători străini, cu 41% din total.

Clubul cu cele mai mari investiţii în vară a fost Juventus cu 256 milioane euro, dintre care doar 117 pentru Ronaldo.