FCSB, vicecampioana României, a câștigat cu scorul de 2-1 partida retur cu Rapid Viena, disputată joi pe Arena Națională, însă nu a reușit să se califice în grupele Europa League. Austriecii s-au impus în dublă manșă cu scorul general de 4-3 și au lăsat România fără reprezentante în grupele competițiilor europene.

Foto:

FCSB a început bine partida, având mai multe ocazii periculoase, iar în minutul 11 Harlem Gnohere a deschis scorul după pasa lui Mihai Roman. În minutul 34 portarul Vlad a făcut prima greșeală din această partidă, când a prins mingea în brațe la o pasă dată înapoi de Pintilii, arbitrul dictând lovitură liberă indirectă. În prelungirile primei reprize, Raul Rusescu, intrat pe teren în locul lui Tănase, a trimis în careu o centrare pe care Mihai Roman a reluat-o cu capul. Mingea a fost deviată de un jucător de la Rapid Viena și a intrat în poartă, scorul devenind 2-0.

Repriza secundă a debutat cu mai multe ocazii de ambele părți, însă austriecii au fost cei care au reușit să înscrie. Portarul Vlad a greșit din nou și a păstrat în teren o lovitură liberă care ar fi trecut pe lângă poartă. Un jucător al Rapidului a recentrat, iar Sonnleitner a trimis un șut din cădere pe care Bălașa nu a reușit să îl respingă și mingea a ajuns în poartă.

Până la finalul partidei, ocaziile au fost împărțite, Rapid Viena având și o bară la șutul lui Andrei Ivan. În prelungirile partidei, Bălașa a fost eliminat după ce a prins mingea în brațe și a primit al doilea cartonaș galben.

Scorul a rămas 2-1 pentru FCSB, iar Rapid Viena a obținut calificarea în grupele Europa League.

Echipele de start:

FCSB: Vlad - Benzar, Planic, Bălașa, Stan - Pintilii, Filip - Roman, Tănase, Teixeira - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

Rapid Viena: Strebinger - Muldur, Sonnleitner, Barac, Porzmann - Schwab, Ljubicic - Murg, Knasmullner, Ivan - Alar. Antrenor: Goran Djuricin.

Europa League: CFR Cluj, umilită în play-off de o echipă din Luxemburg / 5-2 la general pentru Dudelange