​CFR Cluj, campioana României, a pierdut joi seara, scor 2-3, împotriva luxemburghezilor de la Dudelange și a ratat ocazia de a se califica în grupele UEFA Europa League. Dudelange s-a impus și în tur cu scorul de 2-0 și devine prima echipă din Luxemburg care ajunge în grupele unei competiții europene.

Tucudean langa un adversarFoto: Luxemburger Wort

După o primă repriză anostă, în care clujenii au încercat fără succes să reducă din diferența din tur, Dudelange a început în forță repriza secundă, reușind să marcheze de două ori prin Danel Sinani. În minutul 51, luxemburghezul a trimis un șut la vinclul porții apărate de Jesus Fernandez, care nu a avut nicio șansă, iar scorul devenea 0-1. Trei minute mai târziu, același jucător a majorat scorul la 0-2, iar în minutul 78, David Turpel, marcator și în manșa tur, a dus scorul la un neverosimil 0-3.

Clujenii s-au trezit târziu, reducând din diferență prin Robert Tambe și Billel Omrani, în minutele 85, respectiv 88, însă soarta calificării era deja jucată.

Au evoluat jucătorii:

CFR Cluj: Jesus Fernandez - Cr. Manea, Vinicius, Lang, Camora - Bordeianu (Paun ’54), Males - Ioniță, Mailat (Tambe ’56), Omrani - Țucudean (Baptista ’68). Antrenor: António Conceição.

Dudelange: Frising - Malget (Jordanov ’79), Schnell, Prempeh, El Hriti - Stelvio Da Cruz, Sinani (Ibrahimovic ’87), Clement - Stolz, Turpel (Pokar ’90+2), Melisse. Antrenor: Dino Toppmöller.