Partida Rayo Vallecano - Athletic Bilbao, programată, sâmbătă, în etapa a III-a a campionatului spaniol LaLiga, va fi reprogramată, deoarece stadionul echipei gazdă nu prezintă condiţii pentru desfăşurarea în siguranţă a meciurilor, potrivit News.ro.

Campo de Futbol de VallecasFoto: laliga.es

Campo de Futbol de Vallecas este în renovare, iar la primul meci din acest sezon, disputat la 19 august, un copil a căzut pe şantierul arenei, fără urmări grave din fericire.

Numeroase persoane au postat pe reţelele de socializarea imagini care arată pericolele la care sunt expuşi fanii pe stadion, iar primăria Madridului, proprietara stadionului de 14.000 de locuri, şi liga profesionistă spaniolă au decis interzicerea accesului suporterilor, înepând cu 1 septembrie şi până cel puţin la jumătatea lunii octombrie, când condiţiile pentru fani ar trebui să fie îmbunătăţite.

Rayo ar putea juca meciurile de pe teren propriu pe această arenă, dar cu condiţia să le dispute fără spectatori. Însă clubul din suburbia Madridului vrea să i se pună la dispozţie alt stadion, astfel că liga şi autorităţile locale caută soluţii.

Până la 15 octombrie, Rayo mai trebuie să joace acasă meciurile cu Alaves (23 septembrie) şi Espanyol Barcelona (30 septembrie).

Campo de Futbol de Vallecas nu este primul stadion din prima ligă spaniolă care nu prezintă condițiile necesare pentru desfășurarea meciurilor. LaLiga a mai deschis o investigație după partida de sâmbătă dintre Real Valladolid și Barcelona, jucătorii reclamând că existau zone care semănau mai mult cu o plajă decât cu un teren de fotbal.