FCSB a bifat a patra victorie consecutivă în noul sezon al Ligii 1, impunându-se cu 4-1 pe terenul celor de la FC Viitorul, într-un meci din etapa a șasea a campionatului. Misiunea roș-albaștrilor în partida de la Ovidiu a fost facilitată și de faptul că echipa lui Gică Hagi a jucat în inferioritate numerică încă din minutul 5. După acest succes, FCSB a acumulat 13 puncte și a urcat pe primul loc în clasament.

Foto:

Florinel Coman (45'), Dennis Man (52'), Daniel Benzar (82') şi Raul Rusescu (89' au marcat pentru FCSB, în timp ce unicul gol al celor de la Viitorul a fost semnat de Ionuţ Vână (71').

Mai mult cu gândul la returul din Europa League cu Rapid Viena, FCSB și-a trecut în cont o victorie importantă în Liga 1, profitând din plin de eliminarea lui Virgil Ghiță din minutul 5. Fundașul central a primit direct cartonașul roșu pentru un fault în postura de ultim apărător asupra lui Florinel Coman.

Ghinionul s-a ținut în continuare de echipa constănțeană. La un corner al roș-albaștrilor, portarul Cojocaru a călcat strâmb și nu a mai putut continua partida. FCSB a reușit să deschidă scorul în minutul 45. Rusescu l-a lobat superb pe Buzbuchi, înlocuitorul lui Cojocaru, balonul a lovit bara transversală, iar apoi a ajuns la Florinel Coman, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Dennis Man a majorat avantajul în minutul 52, după o pasă perfectă trimisă de Rusescu. Chiar și așa, echipa lui Hagi nu a renunțat la luptă și a reușit să reducă din diferență. Servit excelent de Ianis Hagi, Ionuț Vână (71') l-a învins pe Andrei Vlad, intrat pe teren în minutul 64 după ce Bălgrădean a ieșit la rândul său accidentat.

Finalul de meci le-a aparținut roș-albaștrilor, care au reușit să mai marcheze încă două goluri. În minutul 82, Jakolis a pasat excelent în spatele apărării adverse, iar Daniel Benzar a împins mingea în plasă. Scorul final a fost stabilit de Rusescu, cu un șut la colțul lung. Atacantul de 30 de ani se află la primul său gol de la revenirea la FCSB.

Pentru FCSB urmează partida cu Rapid Viena, în manșa a doua a play-off-ului Europa League. În Austria, vicecampioana României a fost învinsă cu 3-1. Returul va avea loc joi, pe Arena Națională, de la ora 21:30.

Au evoluat echipele:

FC Viitorul: Cojocaru (Buzbuchi ’33) - Lima, Ţîru, Ghiţă, De Nooijer - Ciobanu, Băluţă, Vînă - I. Hagi, Drăguş (Houri ’64), Măţan (Boboc ‘14). Antrenor: Gheorghe Hagi.

FCSB: Bălgrădean (Vlad ’64) - Jakolis, Nedelcu, Filip, J. Morais - Ov. Popescu, Qaka - Man, Fl. Tănase (D. Benzar ’72), Coman (Moruţan ’46) – Rusescu. Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Măţan ’14, Houri ‘85 / Filip ‘8, Nedelcu ‘45+4, Ov. Popescu ’69, J. Morais ’78, Qaka ‘78

Cartonaş roşu: Ghiţă ‘5

Arbitri: Istvan Kovacs - Vasile Marinescu, Ovidiu Artene - Florin Andrei

Observatori: Constantin Ştefan, Constantin Stătescu.

S-au disputat în etapa a șasea a Ligii 1:

CS Concordia Chiajna – AFC Astra Giurgiu 0-3

Dunărea 2005 Călărași – CSM Politehnica Iași 2-0

FC Dinamo – AFC Hermannstadt 2-1

Gaz Metan Mediaș – FC CFR 1907 Cluj 0-0

FC Viitorul – FCSB 1-4

Se vor juca luni:

Ora 18.00 AFC Botoșani – ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe, stadion Municipal - Botoșani.

Ora 21.00 FC Voluntari – U Craiova 1948 CS, stadion Anghel Iordănescu.

Liga 1, clasament în timp real:

Sursa foto: soccerstand.com