Erorile imense din defensivă au costat-o scump pe FCSB, care a plecat învinsă de pe terenul celor de la Rapid Viena, în prima manșă a play-off-ului Europa League. S-a terminat 3-1 pentru austrieci, iar echipa lui Nicolae Dică rămâne în cărți pentru calificarea în grupele competiției grație unui gol înscris de Harlem Gnohere.

Foto:

Nicolae Dică i-a introdus în echipa de start pe nou-veniții Alexandru Stan (de la Astra) și Mihai Roman (de la FC Botoșani), dar prima repriză a meciului de pe "Allianz Stadion" nu a adus nimic bun pentru vicecampioana României.

Austriecii au dominat autoritar, au combinat cu lejeritate și în plus au fost ajutați și de gafele din defensiva roș-albaștrilor. Tabela de scor a fost deblocată de Knasmullner încă din minutul 4, la capătul unui contraatac excelent purtat de austrieci.

După alte câteva ocazii periculoase la care Bălgrădean a intervenit salvator, Rapid Viena s-a distanțat pe tabelă cu cinci minute înainte de pauză. Sonnleitner (40') a venit cât se poate de liber la prima bară și a trimis cu capul în plasă după o centrare venită din corner.

După pauză, Dică i-a aruncat în luptă pe Man și Coman, iar roș-albaștrii au dat semne de viață. Gnohere a redus din diferența după doar două minute de la reluarea jocului, în urma unei centrări excelente trimise de Stan. Defensiva vicecampioanei României a cedat din nou după doar două minute de la înscrierea golului. Schwab (49') a profitat de o respingere greșită a lui Bălgrădean și a dus scorul la 3-1.

Au urmat numeroase ocazii pentru roș-albaștri, dar tabela nu s-a mai modificat. În minutul 84, Rapid Viena a rămas în inferioritate numerică, după ce Berisha a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Norocul a fost și el de partea austriecilor, fiind salvați de bara transversală la execuțiile lui Coman (90) și Benzar (90+1).

Partida retur va avea loc pe 30 august, pe Arena Națională din Bucureşti.

Au evoluat echipele:

Rapid Viena: Strebinger - Potzmann, Sonnleitner, Barac, Bolingoli - Ljubicic, Schwab - Murg (Muldur '89), Knasmullner (Kostic '86), Berisha - Alar (Ivan '68). Antrenor: Goran Djuricin

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Bălaşa, Stan - Pintilii, O. Popescu (Coman '46) - M. Roman (Rusescu '58), Moruţan (Man '46), Teixeira - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: Sonnleitner '14, Berisha '41, '84 / Popescu '45

Cartonaş roşu: Berisha '84

Meciul a fost arbitrat de scoţianul William Collum, ajutat de David McGeachie, Douglas Ross, ambii asistenţi, şi de rezerva Nicholas Walsh.