CFR Cluj a fost răpusă de Dudelange, în prima manșă a play-off-ului Europa League.​ Campioana din Luxemburg s-a impus cu 2-0 și visează la o calificare istorică în grupele competiției. Returul de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" (30 august) se anunță a fi unul de foc pentru echipa pregătită de Antonio Conceicao.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prima repriză a meciului de pe stadionul "Josy Barthel" a fost una anostă, fără ocazii importante. Omrani a trimis mingea în poartă în minutul 31, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid.

Luxemburghezii au ieșit mult mai hotărâți de la vestiare, au controlat partea secundă și au reușit să marcheze de două ori. Turpel a deschis scorul în minutul 67, cu un șut din câțiva metri. Sinani a închis tabela în minutul 80, reușind să înscrie cu o execuție spectaculoasă dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri.

Clujenii vor încerca să întoarcă soarta calificării în returul de pe 30 august, însă vor avea o misiune extrem de dificilă împotriva unei echipe care în runda precedentă a eliminat-o pe Legia Varșovia, campioana Poloniei (2-1 în deplasare, 2-2 pe teren propriu).

Au evoluat următoarele echipe:

Dudelange: Joubert (Frising '54) - Malget, Schnell, Prempeh, El Hriti - Turpel, Stelvio da Cruz, Kruska, Couturier (Melisse '88), Stolz - Stumpf (Sinani '65). Antrenor Dino Toppmoller;

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora - Hoban, Culio (Mate Males '10), Bordeianu (De Luca '70) - Păun (Mailat '61), Ţucudean, Omrani. Antrenor Antonio Conceicao.

Cartonaşe galbene: Kruska '35 / Manea '50, Bordeianu '58, Hoban '79, De Luca '90+4.

Arbitri: Andreas Ekberg - Mehmet Culum şi Stefan Hallberg - Kristoffer Karlsson (toţi din Suedia).