Atacantul Robert Lewandowski, jucătorul lui Bayern Munchen, s-a plâns, într-un interviu pentru Sport Bild, că nu a avut parte de susținere din partea conducătorilor clubului bavarez atunci când a fost criticat pentru evoluțiile sale. Polonezul a recunoscut că s-a gândit să plece de Bayern Munchen, unde evoluează din 2014.

HotNews.roFoto: Hotnews

În aprilie și mai, "aproape toată lumea m-a criticat, nu am simțit niciun sprijin din partea clubului și m-am simțit abandonat. Nu am înscris goluri în două sau trei jocuri importante și dintr-o dată a fost: "foc de voie" asupra lui Lewandowski", a declarat atacantul de 30 de ani, golgheter în sezonul trecut din Bundesliga (29 de goluri în 30 de meciuri jucate), potrivit AFP.

"Niciunul dintre conducători nu m-a apărat", continuă el, acuzându-i pe președintele Uli Hoeness și președintele executiv Karl-Heinz Rummenigge. "Aș vrea să primesc o explicație, să avem o conversație deschisă ca între bărbați", adaugă el.

În primăvara acestui an, Lewandowski nu a înscris pentru cinci meciuri consecutive din Champions League, iar presa l-a criticat în mod deosebit după ce Bayern a fost eliminată în semifinale de Real Madrid, pentru că nu s-a ridicat la nivelul așteptat din partea lui.

"Am avut sentimentul că nu mă susține nimeni", a declarat Lewandowski, care a precizat că agentul său, Pini Zahavi, a fost atunci obligat să facă publică voința sa de a schimba clubul. "Am fost de acord cu el, la acea vreme nu mă simțeam bine în Munchen".

De atunci, Lewandoswski pare să fi stabilit o relație fructuoasă cu noul său antrenor Niko Kovac și și-a recăpătat dorința de a câștiga trofee cu Bayern. "Am avut discuții foarte bune", a spus polonezul.

Pe de altă parte, "am observat că fanii au fost de partea mea și am ajuns la concluzia că încă mă doresc (...) Inima mea este cu Bayern din nou".

Încă legat de club pentru următoarele trei sezoane, Lewandowski spune că nu "pierde timpul gândindu-se să meargă la altă echipa".