Fostul selecţioner portughez Paulo Bento a fost numit la conducerea tehnică a naţionalei Coreei de Sud, pentru următorii patru ani, a anunţat vineri Federaţia de fotbal de la Seul (KFA), potrivit Agerpres, care citează agenţia Yonhap.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fost mijlocaş la Benfica şi Sporting Lisabona, Paulo Bento îl înlocuieşte în postul de selecţioner al Coreei de Sud pe Shin Tae-yong, la serviciile căruia s-a renunţat după Cupa Mondială 2018, unde asiaticii au fost eliminaţi în faza grupelor.

În vârstă de 49 ani, Bento s-a aflat la cârma reprezentativei lusitane între 2010 şi 2014, conducând-o până în finala EURO 2012. El a pregătit ultima oară echipa chineză Chongqing Lifan, care l-a concediat în luna iulie.

Tehnicianul portughez a semnat cu Federaţia sud-coreeană un contract valabil până la Cupa Mondială din 2022, care va avea loc în Qatar.

"Antrenorul Bento corespunde stilului de joc coreean. Este profesionist, carismatic şi pasionat", a declarat unul dintre responsabilii KFA, Kim Pan-gon.

Paulo Bento este al doilea portughez care va antrena reprezentativa Coreei de Sud, după Humberto Coelho, care ocupat această funcţie în perioada 2003-2004.