Liga Spaniolă de Fotbal a anunţat, joi, că a ajuns la un acord pe 15 ani cu Relevant, firma care organizează turneul amical International Champions Cup, pentru promovarea fotbalului în SUA şi Canada. Astfel, un meci din fiecare sezon al campionatului din Spania se va juca în SUA.

HotNews.roFoto: Hotnews

"LaLiga, cea mai mare competiție de fotbal din Spania, și Relevent, un grup multinațional, a anunțat astăzi un acord pe 15 ani pentru promovarea fotbalului în SUA și Canada. Ca parte a acordului, La Liga intenționează să organizeze un meci din sezonul regulat în SUA", menţionează laliga.es. Va fi pentru prima dată când un meci din campionatul Spaniei se va juca în afara Europei.

"Acest joint-venture extraordinar este următorul salt gigantic în popularizarea fotbalului în America de Nord", a declarat Stephen Ross, președinte și fondator al Relevent. "Această relație unică va crea noi oportunități pentru ca milioane de fani nord-americani de fotbal să experimenteze cel mai pasionat, mai interesant și cel mai înalt nivel de fotbal din lume".

"Vrem să promovăm pasiunea pentru fotbal în toată lumea. Este un acord revoluționar și va fi un impuls pentru popularizarea fotbalului în SUA și Canada. Relevent a umplut stadioanele din Statele Unite ale Americii cu International Champions Cup și suntem încântați să colaborăm cu ei pentru o misiune comună de dezvoltare a fotbalului în America de Nord", a declarat Javier Tebas, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania.

Potrivit News.ro, care citează El Pais, primul meci din La Liga găzduit de SUA ar putea avea loc chiar în acest sezon şi printre protagoniste se va număra FC Barcelona sau Real Madrid.