​Barcelona a câştigat pentru a 41-a oară în istorie trofeul Joan Gamper, tradiţionalul meci care precede startul din La Liga. Catalanii şi-au prezentat noile achiziţii pe Camp Nou, în faţa a 70.000 de spectatori, învingând formația argentiniană Boca Juniors, scor 3-0.

Barcelona, victorie cu Boca JuniorsFoto: fcbarcelona.com

Echipa lui Ernesto Valverde a deschis scorul în minutul 18, prin brazilianul Malcom, achiziționat în această vară de la Bordeaux. Sud-americanul a primit o pasă de la Messi în flancul stâng şi l-a învins pe portarul advers cu o execuţie la colţul lung.

Leo Messi a majorat avantajul în minutul 39, după o fază în care i-a ridiculizat pe apărătorii de la Boca Juniors și l-a lobat superb pe portarul Esteban Andrada. Starul argentinian a evoluat doar în prima repriză, fiind schimbat la pauză cu Alcacer.

Scorul final a fost stabilit de Rafinha în minutul 67, tot cu un lob peste portarul advers, după o combinație cu Luis Suarez.

A fost cea de-a 53-a ediție a trofeului Gamper, meci organizat în fiecare an de gruparea de pe Camp Nou pentru a le prezenta suporterilor lotul înaintea startului noului sezon. Acest trofeu este dedicat lui Joan Gamper, fondatorul clubului catalan.

Boca Juniors a bifat a șasea a prezenţă la trofeul Gamper, după cele din 1967, 1977, 1984, 2003 și 2008, egalându-i la acest capitol pe olandezii de la PSV Eindhoven.

Barcelona a câștigat ultimele șase ediții ale competiției, ultima echipă care a produs surpriza fiind Sampdoria, în anul 2012. Echipa italiană s-a impus atunci cu 1-0.

Barcelona va debuta sâmbătă (18 august), de la ora 23:15, în noul sezon din La Liga, pe teren propriu, împotriva celor de la Alaves.

Rezumatul partidei Barcelona vs Boca Juniors:

Vezi mai jos golurile marcate de Malcom, Messi și Rafinha:

Lionel Messi şi trofeul "Joan Gamper"