Forţe speciale antitero vor asigura securitatea la meciul de debut al fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo în Serie A, în care formaţia sa Juventus Torino va întâlni, în deplasare, echipa Chievo Verona, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Forţe speciale antitero vor fi dislocate sâmbătă la meciul Chievo - Juventus, un eveniment cu importanţă globală", a declarat, miercuri, viceprefectul oraşului Verona, Angelo Sidoti, citat de publicaţia Tutto Sport, făcând referire la debutul lui Cristiano Ronaldo în campionatul italian.

La partida programată pe Stadionul "Marc'Antonio Bentegodi" din Verona sunt aşteptaţi să asiste fani din întreaga lume ai fotbalistului portughez, dar şi câteva sute de ziarişti, iar riscul unui atentat terorist este destul de ridicat. De asemenea, organizatorii estimează că în tribune se vor afla peste 30.000 de spectatori.

Interesul major pentru această partidă a făcut ca autorităţile locale să ia măsuri speciale privind circulaţia în Verona. "Ne aşteptăm la blocaje de circulaţie, de aceea am stabilit anumite restricţii în intervalul orar în care se va desfăşura partida. În plus, în zona stadionului va fi permis accesul doar până la ocuparea locurilor de parcare disponibile", a explicat Sidoti, care a adăugat că asemenea măsuri de securitate nu au fost luate niciodată în oraşul Verona.

Jucătorul Cristiano Ronaldo (33 ani) s-a despărţit în această vară de Real Madrid după nouă sezoane şi s-a transferat la Juventus Torino în schimbul a 112 milioane de euro.