Athletic Bilbao a anunțat pe site-ul oficial plecarea portarului Kepa Arrizabalaga, care este așteptat să semneze cu Chelsea. Clubul londonez a achitat clauza de reziliere în valoare de 80 de milioane, Kepa devenind astfel cel mai scump portar din istorie, potrivit BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit presei engleze, acest transfer clarifică situația lui Thibaut Courtois, care ar urma să ajungă la Real Madrid. Portarul belgian este jucătorul lui Chelsea din anul 2011, când a fost achiziționat de la Genk. El a fost împrumutat la Atletico Madrid în perioada 2011-2014.

Courtois (26 de ani), cel mai bun portar al CM 2018, și-a exprimat dorința de a reveni în capitala Spaniei, acolo unde se află familia sa.

În vârstă de 23 de ani, Kepa Arrizabalaga a devenit cel mai scump portar din istoria fotbalului, devansându-l astfel pe brazilianul Allison Becker, pentru care Liverpool a plătit, tot în această vară, suma de 62,5 milioane de euro celor de la AS Roma.

Arrizabalaga a petrecut ultimele două sezoane la prima echipă a lui Bilbao, având 53 de apariții în La Liga. În luna ianuarie a acestui an, el semnase un contract pe termen lung cu gruparea spaniolă, până în 2025.