​Axel Witsel, în vârstă de 29 de ani, va evolua pentru Borussia Dortmund, după ce nemții au achitat chinezilor de la Tianjin Quanjian clauza de reziliere în valoare de 20 de milioane de euro, potrivit publicației germane Ruhr Nachrichten.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorul urmează sa se întâlnească cu noii săi colegi în Elveția, în cantonamentul galben-negrilor din Bad Ragaz. Acesta a semnat un contract valabil până în 2022. Salariul exact nu este cunoscut încă, însă presa din Germania estimează că acesta va câștiga între 7,5 și 10 milioane de euro pe an, spre deosebire de 18 milioane de euro, cât câștiga în China.

Witsel a avut cel mai bun procentaj de pase reușite (94,2%) dintre jucătorii care au evoluat mai mult de trei partide la Cupa Mondială din Rusia.

Belgianul și nemții s-au înțeles încă de săptămâna trecută, însă negocierile au fost complicate de clubul chinez care reclama faptul că perioada de transferuri din China s-a încheiat.

Axel Witsel va evolua pentru prima oară în unul dintre primele cinci campioante importante ale Europei. În trecut, acesta a mai jucat pentru Standard Liege, Benfica și Zenit.

Witsel este al treilea jucător belgian din istoria Borussiei, după Adnan Januzaj și Michy Batshuayi.

În iunie 2015, belgianul s-a însurat cu româncă Raffaela Szabo, cu care are doi copii.

Pe lângă Axel Witsel, Borussia i-a mai transferat în această vară pe Abdou Diallo (Mainz), Thomas Delaney, Eric Oelschagel (Werder Bremen), Marius Wolf (Eintracht Frankfurt), Marwin Hitz (Augsburg) și l-a împrumutat pe Achraf Hakimi, pentru două sezoane, de la Real Madrid.

Tot în această vara, galben-negrii s-au despărțit de Andre Schurrle (Fulham), Erik Durm (Huddersfield), Andrey Yarmolenko (West Ham), Sokratis Papastathopoulos (Arsenal), Felix Passlack (Norwich), Gonzalo Castro (Stuttgart), Dominik Reimann (Kiel) și Michy Batshuayi (Chelsea, final împrumut).