FC Barcelona a anunțat al patrulea transfer făcut în această vară pentru echipa mare pregătită de Ernesto Valverde, campioana Spaniei cumpărându-l pe Arturo Vidal de la Bayern Munchen, în schimbul a 20 de milioane de euro. Mijlocașul ajunge pe Camp Nou, acolo unde va avea un salariu anual de 9 milioane de euro. Chilianul a semnat un contract valabil pentru următoarele trei sezoane (până în iunie 2021).

Arturo Vidal, in tricoul BarceloneiFoto: captura marca.com

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Imaginile zilei: Cum vine Gerard Pique la antrenamentele Barcelonei

După plecarea lui Andres Iniesta, formația catalană a căutat să întărească linia de mijloc, iar Arturo Vidal a fost pe lista scurtă a lui Valverde.

Pe lângă Vidal, Barca i-a mai transferat în această vară pe următorii jucători: Clement Lenglet (de la Sevilla, venit pentru 35,9 milioane de dolari, contract până în iunie 2023, clauză de reziliere de 300 de milioane de euro), Arthur Melo (venit de la Gremio pentru 31 de milioane de euro, contract până în iunie 2024, clauză de reziliere de 400 de milioane de euro) și Malcom (venit de la Bordeaux în schimbul a 41 de milioane de euro, contract până în iunie 2023, clauză de reziliere de 400 de milioane de euro).

În total, catalanii au cheltuit până acum 127,9 milioane de euro.

Au părăsit gruparea catalană în acestă vară următorii fotbaliști: Andres Iniesta (ajuns la Vissel Kobe - Japonia), Gerard Deoulofeu (Watford - pentru 13 milioane de euro), Paulinho (Guangzhou - opțiune de cumpărare în valoare de 50 de milioane de euro) și Lucas Digne (Everton - 20,2 milioane de euro).

Campioană în Spania în ultimul sezon, Barcelona are ca principal obiectiv în următoarea stagiune câștigarea Champions League, competiție în care a triumfat ultima dată în 2015. De atunci, rivalii de la Real Madrid au cucerit trei trofee la rând.