Federaţia Română de Fotbal intenţionează să depună documentele pentru obţinerea cetăţeniei române pentru jucătorul Virgiliu Postolachi, cu paşaport moldoveam şi francez, legitimat la Paris Saint Germain. Directorul Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiţă a afirmat că jucătorul îşi doreşte să joace pentru România, dar că nu poate spune că naţionala „stă” în acest jucător, scrie News.ro.

Mihai StoichitaFoto: Agerpres

"El e monitorizat din septembrie trecut, Geolgău a fost la Paris, a ţinut legătura cu familia. Doi bunici au fost posesori de paşaport românesc şi există posibiltatea ca el să devină cetăţean român. Important este că şi-a exprimat intenţia de a juca pentru România. Federaţia nu emite cetăţenii, stăm şi noi la mâna autorităţilor şi încercăm să urgentăm acordarea acestei cetăţenii. Este totul legal şi trebuie să respectăm legile României. Cu cât mai repede cu atât mai bine. El poate să joace la trei naţionale, depinde de selecţioneri. Nu putem spune că stăm în Postolachi acum, dar ar fi foarte bine să-l avem şi pe Postolache. Aceasta este gândirea pe care o avem", a declarat Stoichiţă, vineri, într-o conferinţă de presă.

Postolachi, în vârstă de 18 ani, are naţionalitate moldoveană şi franceză. El a marcat, la 31 iulie, golul prin care formaţia Paris Saint-Germain a învins, cu scorul de 3-2, echipa Atletico Madrid, într-un amical din cadrul International Champions Cup, disputat la Kallang.