Antrenorii naţionalei de tineret ai Argentinei (U 20), Lionel Scaloni şi Pablo Aimar, vor prelua temporar banca tehnică a selecţionatei "Albiceleste", până la găsirea unui succesor pentru Jorge Sampaoli, a anunțat Federația Argentiniană de Fotbal, potrivit AFP.

Lionel ScaloniFoto: afa.com.ar

"Meciurile amicale care se vor disputa până la sfârşitul anului vor fi conduse de Scaloni şi Aimar. Suntem în căutarea un proiect şi ne vom lua timpul necesar pentru a face cea mai bună alegere", a declarat preşedintele Asociaţiei fotbalului argentinian (AFA), Claudio Tapia.

Argentina urmează să joace următoarele două meciuri amicale în SUA, contra Guatemalei, pe 7 septembrie la Los Angeles, şi Columbiei, pe 11 septembrie la New York.

Pentru lunile octombrie și noiembrie, meciurile nu au fost confirmate.

AFA l-a demis din funcţie pe Jorge Sampaoli, care nu s-a aflat decât un an pe banca tehnică a naţionalei din Argentina. El plăteşte astfel pentru contra-performanţa Argentinei de la Cupa Mondială din Rusia, unde a fost eliminată în optimi de Franţa (scor 4-3).

Nici Scaloni, fost jucător al echipelor Newell's Old Boys şi La Coruna, şi nici Aimar (ex-River Plate şi Valencia) nu au antrenat echipe profesioniste. Ei au fost numiţi de urgenţă în urmă cu trei săptămâni la conducerea Argentinei U20, după demisia secunzilor lui Sampaoli, care urmau să preia echipa.

Cei doi antrenori se vor ocupa și de naționala U 20, alături de care participă în prezent la un turneu în Spania.