CFR Cluj spune adio competiției din Champions League în turul doi preliminar, după ce a reușit doar un rezultat de egalitate în returul cu Malmo, scor 1-1. Învinsă cu 1-0 în Gruia, campioana României a avut o primă repriză excelentă în Suedia, reușind să deschidă scorul în minutul 36. Malmo a egalat situația pe tabelă după pauză, iar formația pregătită de Toni Conceicao nu a mai avut puterea să marcheze, rămânând și în inferioritate numerică pe final de meci.

HotNews.roFoto: Hotnews

Față de partida din manșa tur, CFR Cluj a oferit un joc frumos pe stadionul Swedbank, dar visul de a ajunge în grupele Champions League a fost spulberat în Suedia. Djokovic a deschis scorul pentru CFR, în minutul 36, cu o execuție de excepție din foarfecă, din interiorul careului. În finalul primei reprize (42'), Ciprian Deac a ieșit accidentat de pe teren, nemaiputând continua partida după ce a fost faultat în minutul 34 de Nielsen.

Suedezii au egalat scorul în minutul 55, după o altă reușită superbă. Islandezul Arnor Traustason a prins un șut incredibil de la 25 de metri, direct la vinclu, fără nicio șansă pentru Arlauskis. Până la final, Malmo s-a mulțumit cu menținerea scorului, în timp ce campioana României nu a mai avut puterea să înscrie golul victoriei. Echipa ardeleană a terminat meciul în inferioritate numerică, după ce Culio a fost eliminat în minutul 77 pentru cumul de cartonașe galbene.

CFR Cluj va continua astfel aventura europeană în Europa League, unde va da piept în turul trei preliminar cu FK Sutjeska Niksic (Muntenegru) sau cu FC Alashkert Ereban (Armenia). În prima manșă, FC Alashkert s-a impus în deplasare cu scorul de 1-0.

Au evoluat următoarele echipe:

Malmo: Dahlin - Larsson (Vindheim '81), Nielsen, Bengtsson, Safari - Traustason (Lewicki '73), Bachirou, Christiansen, Rieks - Strandberg (Antonsson '61), Rosenberg. Antrenor: Uwe Rosler.

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora - Culio, Hoban (De Luca '64), Djokovici (Bordeianu '59) - Deac (Mailat '42), Ţucudean, Omrani. Antrenor: Antonio Conceicao.

Cartonaşe galbene:Christiansen '50, Antonsson '90+5 / Djokovici '28, Culio '62, '77, Omrani '82, Mureşan '89

Cartonaş roşu: Culio '77.

Partida a fost arbitrată de scoţianul Andrew Dallas. Acesta a fost ajutat de asistenţii Graeme Stewart şi Douglas Ross. Arbitru de rezervă a fost Donald Robertson.