Julen Lopetegui se află în fața primului meci în calitate de antrenor al celor de la Real Madrid, "galacticii" urmând să dea piept cu Manchester United (pe 1 august), într-un amical din cadrul turneului International Champions Cup. Rămas fără Cristiano Ronaldo, transferat la Juventus pentru suma de 100 de milioane de euro, fostul selecționer al Spaniei are misiunea de a forma un nou trident ofensiv la Real Madrid. "Ca antrenor, este o provocare captivantă să faci o echipă competitivă fără Cristiano", a spus tehnicianul spaniol.

Julen LopeteguiFoto: realmadrid.com

"Când eu am semnat, Cristiano era încă la Real Madrid, dar curând el şi-a exprimat dorinţa de a pleca. Ca antrenor, este o provocare captivantă să faci o echipă competitivă fără Cristiano. El este unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria lui Real Madrid, iar clubul i-a apreciat contribuţia, facilitându-i plecarea. Suntem convinşi că Bale va avea un an extraordinar şi aşteptăm multe de la el. Vom munci împreună pentru ca el să atingă forma cea mai bună", a declarat Julen Lopetegui, antrenorul lui Real Madrid.

Lopetegui, mulțumit de echipa pe care o are la dispoziție

"Suntem încântaţi de echipa pe care o avem şi suntem convinşi că vom lupta pentru obiectivele noastre, nu poate fi altă cale la Real Madrid. Vrem să fim o echipă mare pe teren. Voi fi un antrenor fericit, chiar dacă vor veni sau nu jucători.

Istoria Madridului marchează drumurile tuturor celor care sunt aici. Jucătorii trebuie să își dorească mereu mai mult, să încerce mereu să câștige și asta vom face, vom continua să îmbunătățim toate aspectele, astfel încât echipa să fie pregătită pentru noul sezon. Istoria Madridului nu permite altceva.

Bale și Benzema s-au antrenat într-un mod extraordinar. Și ei, dar și ceilalți jucători. Avem ocazia să reinventăm echipa în lipsa unui jucător care a fost extrem de important. Trebuie să știm clar ceea ce ne dorim. Trebuie să subliniez că avem oameni buni aici, alături de care vrem să facem o mare echipă", a mai spus fostul selecționer al Spaniei.

Despre amicalul cu Manchester United

"Vom aborda acest meci în cel mai bun mod posibil. Noi am avut mai puțin timp de pregătire decât ei și trebuie să încercăm să ne adaptăm și să putem continua pregătirea noastră pentru Supercupă, care este primul mare obiectiv al sezonului", a mai spus tehnicianul spaniol.

Înainte de duelul cu Atletico Madrid, câștigătoarea Europa League, pentru Supercupa Europei, Real Madrid va disputa trei partide amicale în cadrul turneului International Champions Cup.

Programul partidelor amicale ale "galacticilor":

1 august: Manchester United - Real Madrid (Hard Rock Stadium, Miami)

5 august: Real Madrid - Juventus (FedEx Field, Landover)

8 august: Real Madrid - AS Roma (MetLife Stadium, East Rutherford)

Amicalul cu Manchester United va fi prima partidă pentru Julen Lopetegui pe banca tehnica a madrilenilor. Tehnicianul spaniol a preluat gruparea de pe "Bernabeu" în această vară. Lopetegui a fost demis de la naționala Spaniei chiar înainte de debutul Cupei Mondiale, la nici 24 de ore după ce acesta semnase pe trei ani cu Real Madrid.

Primul test important pentru Real Madrid în noul sezon este confruntarea cu Atletico Madrid, contând pentru Supercupa Europei. Partida va avea loc pe 15 august, de la ora 22:00, pe A. Le Coq Arena din Tallinn (Estonia).