Sute de fani germani s-au adunat în fața editurii Axel Springer, din Berlin, în sprijinul lui Mesut Ozil, după ce acesta a renunțat să mai joace la națională, criticând „rasismul și lipsa de respect” pentru originile sale turcești, relatează BBC.

Mesut Ozil si Recep Tayyip ErdoganFoto: Captura YouTube

Suporterii s-au adunat în Berlin, duminică, purtând tricouri inscripționate cu „Eu sunt Ozil” și fluturând steagul Turciei și al Germaniei în semn de solidaritate cu mijocașul celor de la Arsenal.

Acesta a declarat săptămâna trecută că a primit mesaje de ură și amenințări, fiind blamat pentru evoluția Germaniei la Cupa Mondială.

Federația Germană de Fotbal a respins acuzațiile de rasism. Cu toate acestea, a spus că ar fi putut face mai mult pentru a-l proteja de abuz.

Ozil, în vârstă de 29 de ani, a fost criticat pentru că s-a fotografiat alături de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în luna mai. Când și-a anunțat retragerea de la naționala Germaniei, el a spus: „Eu sunt german când câștigăm și imigrant atunci când pierdem”.

Fredi Bobic, fost atacant al Germaniei - în prezent directorul sportiv al celor de la Eintracht Frankfurt, a criticat modul în care Ozil a ales să plece din fotbalul internațional.

„Cred că dă dovadă de lașitate. Criticile lui Ozil din social media, îndreptate în special împotriva Federației Germane de Fotbal, sunt de nesuportat. Aceste acuzații de rasism pur și simplu nu corespund realității. Ar fi putut să ofere un interviu undeva, la o televiziune. Pentru noi, fotbalistii, regulă este ”, a declarat acesta pentru ziarul german Bild am Sonntag.

Ozil s-a născut la Gelsenkirchen și a fost un jucător important pentru Germania la Cupa Mondială din 2014.

Mijlocașul Arsenalului a mulțumit fanilor pentru "dragostea" lor din ultima perioadă și a primit sprijin din partea colegilor și a noului manager, Unai Emery.