Barcelona a câștigat la penalty-uri primul amical al verii, cu Tottenham, în cadrul turneului International Champions Cup. După 90 de minute, cele două formații s-au aflat la egalitate, scor 2-2, iar partida de pe arena Rose Bowl (Pasadena, SUA) a avut nevoie de lovituri de departajare. Catalanii au transformat toate cele cinci execuții și s-au impus cu 5-3.

Barcelona, victorie intr-un amical cu TottenhamFoto: fcbarcelona.com

După prima jumătate de oră de joc, tabela arăta 2-0 pentru Barcelona. Munir a deschis scorul în minutul 15, iar Arthur, venit în această vară la gruparea catalană, a majorat avantajul în minutul 30. Brazilianul a reușit golul meciului, înscriind la primul meci în tricoul blaugrana, cu un șut în vinclu, de la aproximativ 20 de metri.

În repriza secundă, Valverde a trimis în teren mai mulți jucători de la echipa a doua a clubului, iar englezii au reușit să restabilească egalitatea. De doar două minute au avut nevoie elevii lui Mauricio Pochettino. Son a redus din diferența în minutul 73, iar N'Koudou a egalat în minutul 75.

La penalty-uri, catalanii au transformat toate cele cinci lovituri, în timp ce de la Tottenham a ratat Anthony Georgiou.

S-au mai disputat la International Champions Cup:

Sâmbătă:

Arsenal - PSG 5-1

Benfica - Juventus 1-1 (2-4 după penalty-uri)

Chelsea - Inter 1-1 (5-4 după penalty-uri)

Duminică:

Manchester United - Liverpool 1-4

Bayern Munchen - Manchester City 2-3

Rezumatul partidei Barcelona vs Tottenham:

Rezumatul meciului Manchester United vs Liverpool:

Rezumatul meciului Bayern Munchen vs Manchester City: