Antrenorul columbian Juan Carlos Osorio (56 de ani) nu va continua la cârma echipei naționale de fotbal a Mexicului în perioada 2018-2022, refuzând să-și prelungească contractul, a anunțat Federația Mexicană de Fotbal (FMF), potrivit AFP. La Campionatul Mondial din Rusia, "El Tri" a ajuns până în faza optimilor de finală, fiind eliminată de Brazilia (2-0).

HotNews.roFoto: Hotnews

"După o perioadă de reflecție, o analiză aprofundată și diverse conversații între Juan Carlos Osorio și Federație (...), profesorul Osorio a decis să nu fie considerat un posibil candidat pentru postul de antrenor al echipei naționale a Mexicului pentru ciclul 2018-2022 ", a anunțat Federația Mexicană de Fotbal, într-un comunicat.

Contractul lui Osorio ca antrenor s-a încheiat oficial după Cupa Mondială din Rusia, unde Mexic a ajuns până în optimi, fiind eliminată de Brazilia, scor 2-0.

Miercuri, directorul sportiv al federației mexicane a explicat că "situația dintre cele două părți nu este încă definită. Cred că avem nevoie de timp pentru a lua decizia corectă", a spus Guillermo Cantu, la o conferință de presă.

În vârstă de 56 de ani, Osorio a preluat conducerea naționalei Mexicului în 2015, pe care a condus-o de atunci până în sferturile de finală ale Copei America-2016, la semifinalele Cupei Confederației-2017 și până în optimi la CM 2018, obținând și o victorie răsunătoare împotriva campioanei mondiale Germania, scor 1-0, în faza grupelor.

Cu aceste rezultate, "Osorio a devenit antrenorul echipei naționale din Mexic cu cel mai mare procent de eficacitate în ultimii 28 de ani", a precizat Federația Mexicană de Fotbal.

"Apreciem dăruirea, pasiunea, angajamentul și afecțiunea cu care a acționat (...) în plus față de sinceritatea și onestitatea sa în a lua decizia de a nu fi considerat candidat pentru următoarea Cupă Mondială", a adăugat federația.