După un debut neconvingător în Liga 1 (înfrângere cu Astra Giurgiu), FCSB va juca joi în manșa tur din turul doi preliminar al Europa League cu slovenii de la Rudar Velenje. Meciul va începe la ora 18:30, urmând să fie în direct pe Prima TV.

Foto:

Echipe probabile:

Rudar: Pridigar - Pusaver, Vasilijevic, Tomasevic, Pisek - Williams, Trifkovic - Muic, Bolha, Tucic - Radic (4-2-3-1)

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Momcilovic, Morais - Pintilii, Popescu, Man, Moruțan, Teixeira - Florin Tănase (4-2-3-1)

Arbitru: Huseyin Gocek, ajutat de Kemal Yilmaz și Serkan Ok (toți din Turcia)

Ce a spus Dică înainte de duelul cu slovenii

"Rudar este o echipă bună, căreia îi place posesia, să joace un fotbal frumos, au jucători de viteză de la mijloc în sus, și de contraatac, preocupați și de posesie. Ne așteaptă o partidă foarte grea. E o echipă agresivă pe teren propriu. Au avut partide în care au jucat și 3 sisteme, schimbă mult sistemele de joc. Important e ca jucătorii să aibă încredere în ei, nu contează criticile. Trebuie să avem o altă atitudine pentru meciul cu Rudar.

Suntem dezamăgiți după meciul cu Astra, dar trebuie să uităm și să dăm totul pentru a câștiga jocul. În fotbal poți arăta că meciul trecut a fost un accident, sper să demonstrăm că a fost un accident" - Nicolae Dică, în cadrul unei conferințe de presă.

"Trebuie să fiţi pregătiţi să vedeţi o echipă puternică a adversarilor. Cel mai ieftin jucător al lor valorează cât trei bugete de-ale noastre. I-am urmărit pe cei de la Steaua şi au patru-cinci individualităţi. Sunt tineri, agresivi, tehnici şi foarte puternici" - Marijan Pusnik, antrenorul slovenilor.

Rudar revine în cupele europene după o pauză de 4 ani. La ultima prezență, slovenii au fost eliminați de albanezii de la Laci, la loviturile de la 11 metri.

Clubul a luat ființă în anul 1948 și joacă meciurile considerate "acasă" pe stadionul Ob Jezeru (doar 2.500 de locuri).

De la ora 18:00, Viitorul se va duela cu olandezii de la Vitesse. Meciul de la Ovidiu va fi în direct pe TVR1.