Golul reușit de francezul Benjamin Pavard în poarta Argentinei, la partida din optimile CM 2018, a fost desemnat cel mai frumos de la competiția din Rusia, după votul fanilor.

Benjamin Pavard, cel mai frumos gol la CM 2018Foto: fifa.com

Golul lui Pavard a fost ales cel mai frumos dintre cele 169 reuşite de la CM 2018, fiind urmat de cel al columbianului Juan Quintero (în faţa Japoniei, în faza grupelor) şi de cel al croatului Luka Modric (contra Argentinei, în faza grupelor).

Fundaşul lui VfB Stuttgart a înscris în minutul 58 al partidei Franța vs Argentina, din optimile CM 2018, pentru scorul de 2-2: demivoleu din marginea careului de 16 metri. Franța, care avea să devină campioană mondială, s-a impus în confruntarea de la Kazan cu scorul de 4-3. Vezi aici mai multe detalii.

Pavard este primul jucător european care câștigă titlul pentru cel mai frumos gol al Mondialului (acest titlu a fost introdus de la ediția din 2006).

Argentinianul Maxi Rodriguez a fost primul câștigător al acestui premiu, pentru voleul său spectaculos împotriva Mexicului, la ediția desfășurată în Germania (2006). Uruguayanul Diego Forlan a reușit cel mai frumos gol la ediția din Africa de Sud (2010), împotriva Germaniei, în timp ce columbianul James Rodriguez a câștigat trofeul la ediția găzduită de Brazilia (2014), grație unui gol marcat contra Uruguayului.

Aici poți vedea golul superb reușit de Pavard:

Golul înscris de Juan Quintero (Columbia - Japonia 1-2):

Golul înscris de Luka Modric (Argentina - Croaţia 0-3):