Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat marți că l-a sunat pe Mesut Özil, pentru a saluta decizia acestuia de a se retrage din naționala de fotbal a Germaniei, informează L'Equipe.

Mesut Ozil si Recep Tayyip ErdoganFoto: Captura YouTube

"Am vorbit cu el ieri seară (n.r. - luni). Nu au putut accepta că a apărut într-o fotografie cu mine. Susțin declarațiile lui Mesut Ozil", a spus Erdogan, după o reuniune parlamentară de la Ankara.

Decizia jucătorului a venit ca urmare a numeroaselor critici pe care le-a primit în ultimele săptămâni, după ce s-a fotografiat alături de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, înaintea Mondialului din Rusia, împreună cu colegul său din naţionala germană Ilkay Gundogan, de la Manchester City.

Mesut Ozil a precizat că, după încheierea Cupei Mondiale, Reinhard Grindel (n.r. - președintele Federației Germane de Fotbal) l-a considerat pe el vinovat pentru parcursul dezamăgitor al naţionalei la turneul din Rusia.

"Nu mai accept să fiu considerat ţap ispăşitor din cauza incompetenţei sale şi a inabilităţii de a-şi face treaba cum trebuie. Ştiu că mă voia afară din echipă după apariţia fotografiei şi şi-a exprimat părerea pe Twitter, fără să gândească sau să discute cu cineva, dar Joachim Low şi Oliver Bierhoff m-au susţinut.

Pentru Grindel şi susţinătorii săi, atunci când câştigăm sunt german, atunci când pierdem sunt imigrant. Asta pentru că, deşi plătesc taxe în Germania, fac donaţii pentru şcolile germane şi am câştigat Cupa Mondială cu Germania, în 2014, încă nu sunt acceptat în societate. Sunt tratat ca fiind ‘diferit’.

Prietenilor mei Lukas Podolski şi Miroslav Klose nu li se spune niciodată că sunt german-polonezi. De ce sunt eu german-turc? Pentru că este vorba de Turcia? Pentru că sunt musulman? M-am născut şi am studiat în Germania, de ce nu acceptă oamenii să sunt german?", a spus Ozil, într-un mesaj postat pe Twitter.

Mesul Ozil a îmbrăcat tricoul naționalei Germaniei în perioada 2009-2018, a jucat în 92 de partide și a marcat 23 de goluri.

Mesut Ozil s-a retras din naţionala Germaniei - Acuzații dure la adresa președintelui DFB: "Nu mai accept să fiu considerat ţap ispăşitor din cauza incompetenţei sale"