Real Madrid l-a prezentat vineri pe tânărul fotbalist brazilian Vinicius Junior, în vârstă de 18 ani, care a promis că va face "multe eforturi" ca să se integreze la echipa din capitala Spaniei, relatează AFP, conform Agerpres.

Vinicius Jr, alaturi de Florentino PerezFoto: realmadrid.com

A juca la Real Madrid "este cea mai mare şansă pe care o poate avea un fotbalist. Voi face multe eforturi ca să arăt că merit această şansă", a spus atacantul la prezentarea de pe stadionul Santiago Bernabeu.

Recrutat de Real când avea 16 ani, pentru o sumă estimată la 45 de milioane de euro, când avea doar două meciuri la profesionişti, Vinicius a fost lăsat să joace, sub formă de împrumut, la echipa la care s-a format, Flamengo, pentru a se căli.

În faţa suporterilor şi a compatriotului său Ronaldo, vedeta lui Real din deceniul trecut, tânărul atacant şi-a etalat calităţile tehnice.

"Suntem convinşi că Vinicius Junior este unul dintre acei jucători care vor marca viitorul într-un fel foarte special", a declarat preşedintele lui Real, Florentino Perez. El a lăudat "un jucător care tocmai a împlinit 18 ani acum câteva zile, dar este deja considerat una din marile speranţe ale fotbalului brazilian şi mondial".

La rândul său, Ronaldo l-a numit pe Vinicius "cea mai mare speranţă a fotbalului brazilian", informează EFE.